foto's

Als afsluiting van het thema 'Tanden' poetsen we de tanden eens op school met de klas.

2 minuutjes lang 2 x per dag!

Wat leuke dag! 

Op vrijdag 23 juni kregen de kleuters hun kleuterdiploma nu er een einde komt aan hun kleutertijd en ze na de zomervakantie de stap naar de lagere school en dus het eerste leerjaar zetten.   Een tr

De laatste weken hadden we het vooral over de overstap naar het eerste leerjaar (cijfers en letters) en ook al even vooruitblikken naar de zomervakantie.  Er werd heel wat gewerkt met cijfers en le

Tijdens de laatste keer dat we dit jaar naar het zwembad mochten de kleuters vrij zwemmen en ze genoten ervan!

Tijdens het thema boerderij (naar aanleiding van onze schoolreis) kregen de kleuters een opdracht in de bouwhoek: bouw alleen of met max. 3 vriendjes een boerderij.  Ziehier de resultaten!

op donderdag 22 juni gingen we met alle kleuters naar de sporthal te Wingene voor een voormiddag sporten.  Juf Griet had een aantal activiteiten klaargezet die we dan met een doorschuifsysteem kond

Na heel wat oefenen was het tijd om ons fietsexamen af te leggen. O.a. de politie en enkele vrijwilligers stonden op verschillende punten in het centrum van Wingene om ons te beoordelen.

Met een hemd, trui, lange broek en kousen zwemmen. Het vraagt om een extra inoefening. Vandaag kregen we dan ook enkele tips om boven water te blijven. 

Op het einde van het schooljaar mogen de leerlingen eens ervaren hoe lastig het is om met kleren te zwemmen. 

Met onze klas mochten we een educatieve wandeling maken onder begeleiding van enkele studenten uit de lerarenopleiding.

Het was een interessante en speelse tocht.

Geniet van enkele sfeerbeelden van deze mooie dag aan zee. De beelden spreken voor zich !

Zorg voor onze biodiversiteit werd afgesloten met deze natuurwandeling onder begeleiding met onze ervaren gids Simon.

Dit jaar was er onze schoolreis naar Oostende.  In de voormiddag bezochten wij de kinderboerderij en in de namiddag trokken we naar zee.  Op de boerderij moesten we diertjes verzamelen door allerle

Dit thema kwam er ook op vraag van de kleuters.  In de poppenhoek konden ze zich omtoveren tot ridder of prinses, er waren smartgames passend bij het thema, de kleuters konden iets knutselen rond r

Naar jaarlijks gewoonte was er ook weer karnaval op school.  De kleuters kwamen verkleed naar de klas en mochten zo spelen.

De overgang makkelijker maken van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar doen we via hoekenwerk klasdoorbrekend.

Deze keer werkjes rond 'De lente'.

We volgden deze week een interessant webinar, waar we kennis maakten met Minecraft Education.

De jeugdboekenmaand stond in het teken van 'Geluk'. Guy Verlinde bracht met zijn éénkoppige band het begrip MOJO onder de kinderen.

We oefenden alvast om in geval van nood zo snel en veilig mogelijk de bus te verlaten. Vrijdag voor de paasvakantie volgt de echte test.

Een oefening op het tekenen met houtskook met als onderwerp vikingboten. Voor de achtergrond baseerden we ons op de stormachtige zeeën van de schilder Turner.

Na de theorie over onze zintuigen konden de kinderen enkele proefjes uitvoeren.

Wat is nu eigenlijk het allermooiste dat er is? We gingen op zoek...We vonden mooie stenen, pluimen, vlinders, bloemen,... 

Maar het geluk vinden we het meest bij elkaar!

De techniekbox werd deze week geleverd vanuit het VTI in Tielt. We kregen enkele technische, wetenschappelijke en uitdagende proeven. We maakten o.a.

De leerlingen van het 1ste leerjar kunnen ondertussen alle letters vlot lezen en ook al schrijven.

Daarom vierden we een letterfeest.

Tijdens de les namen we de tijd om te oefenen op het duiken. 

Tijdens een hoekenwerk kregen we meer informatie over het gebruik van onze zintuigen.

Alles met de bal samen met het derde leerjaar. 

Aansluitend bij onze lessen rond ons thema van wereldoriëntatie maakten we ook een uitstap naar een champignonkwekerij in Ingelmunster. Wat fijn dat we ook zelf even mochten plukken!

Samen met het derde leerjaar maakten we begin dit schooljaar een leerrijke uitstap naar het bos.

dodehoekactiviteit met het vierde leerjaar

groepsfoto samen met juf Lies.

Juf Sonja dompelde ons even onder in de Engelse taal. Aan de hand van enkele kunstwerken maakten we kennis met de kleuren en vormen in het Engels.

Op dinsdag 7 februari gingen we, samen met andere leerlingen uit het 6de leerjaar, naar het secundair onderwijs in Aalter. Om te starten kregen we hotdogs.

De leerlingen van het 6de leerjaar namen de tijd om de sfeer op te snuiven in het middelbaar.

Op de tonen van 'Prelude to war' namen we de tijd om een dans te ontwerpen. Deze dans voerden we op achter een wit scherm. Ontzettend leuk om te dansen met onze schaduw. 

In deze les leerden de leerlingen vanuit om vanuit verschillende standpunten voorwerpen te bekijken.

Na het ontleden van de braakballen werden alle botjes (van vooral muizen) mooi in een doosje geplakt!

De leerlingen maakten heel mooie kerststukjes. Ook dank aan alle helpende ouders! Geniet van de mooie resultaten!

tijdens dit thema versierden we op verschillende manieren een kerstboom: met hamertje tik, plastine, schilderen en kleven, we maakten een grote puzzel of maakten een boom met mozaïeken of clics.  W

Tijdens de voorleesweek kwamen de kinderen van het vijfde leerjaar voorlezen in onze klas!

Zoals elk jaar bracht de Sint een bezoek aan onze school.  We werkten dan ook rond het thema 'Sint' in de klas met o.a. het maken van een mooie hoofdtooi voor de komst van de Sint.

Tijdens het werken rond het sprookje van Roodkapje maakten de kleuters o.a. een puzzel van Roodkapje en maakten ze kennis met een smartgame.  

Het kerstontbijt is altijd een beetje delen, zoals de kerstgedachte zelf. Iedereen bracht iets lekkers mee en zo was het ontbijt compleet.

Vrolijk kerstfeest iedereen !!

Tijdens de voorleesweek in november mochten wij ook zelf eens voorlezen aan de kleuters van juf Marleen. 

We mochten met onze klas op 'visite' bij enkele bewoonsters. We maakten kennis aan de hand van een leuk tekenspel.

Ook dit jaar brachten enkele gekke Pieten een bezoekje aan onze klas.

Ook enkele kinderen van de derde graad waren aanwezig op deze mooie herdenking.

Na een deskundige uitleg over de werking van Natuurpunt mochten we zelf de handen uit de mouwen steken en meehelpen om een stuk heide in de Vagevuurbossen te versterken door de naaldbomen te verwij

Voorleesweek en boekarrangement (samen met het 2de leerjaar) Eefje Donkerblauw.

 

Samen de kerstboom zetten, spelletjes en knutselen rond Kerstmis.

Bezoek van Sinterklaas en zijn pieten.

Sintleeswandeling en hoekenwerk samen met het 3de kleuter.

Tijdens het thema WOII namen we de tijd om zelf een vliegtuig te maken en uit te testen welk vliegtuig het sterkste is.

Een medewerker van Natuurpunt kwam ons informatie geven over hun werking. Op dinsdag 6 december staken we onze handen uit de mouwen.

Tijdens de voorleesweek lazen de kinderen van het tweede leerjaar boekjes voor aan de kleuters van juf Annelies. Leuke momentjes!

Lesje meten en metend rekenen, onderwerp "oppervlakte".

Samen met het eerste leerjaar bekeken we het boek EEFJE DONKERBLAUW van heel dichtbij! Na de bespreking van het boek volgde een hoekenwerk.

N.a.v. ons thema HERFST leerden we o.a. over de uil. Dit is een fascinerende roofvogel. En wat is het leuk om zo'n braakbal uit te pluizen!

N.a.v. ALLERHEILIGEN / ALLERZIELEN brachten we een bezoek aan het kerkhof!

In het tweede leerjaar leren we de getallen tot 100. Om deze getallen goed in te oefenen, leggen we af en toe het 100-veld.

Tijdens de voorleesweek kwamen de leerlingen van het 3de leerjaar voorlezen aan onze kleuters. Een gezellig en leuk moment!

Bij de start van de voorleesweek kregen we de kans om zelf voor te lezen. Onze klas mocht voorlezen voor de van het 1ste leerjaar.

enkele sfeerbeelden van de lessen BWO bij Juf Griet.

De 3de kleuters kwamen al eens op bezoek in het 1ste leerjaar. Samen opdrachten oplossen, spelletjes spelen met de kinderen van het 1ste leerjaar rond het thema 'Herfst'

De voorbije weken leefde het thema herfst in de klas. Herfstschatten verzamelen tijdens onze herfstwandeling, muzisch experimenteren, ...

De klas en het materiaal verkennen, sportdag, hoekenwerk,...

We gingen op stap door het bos! We maakten een heerlijke wandeling. We ondekten paddenstoelen, eikels, beukennootjes, spinnen,...

Bij de start van het schooljaar konden de kleuters zelf aangeven waarover ze dit schooljaar iets meer wilden vertellen, knutselen, .....    Het thema 'vissen' was er één van.  Juf Melissa heeft vel

Voor het W.O.-thema "Bedreigde diersoorten" brachten de leerlingen heel wat materiaal mee naar de klas!

Onze leden van de jeugdbeweging! Top!!

Als start van ons thema 'naar het bos' gingen we samen met de klas van juf Natalie wandelen in het bos.  We brachten allerlei herfstvruchten mee zoals kastanjes, beukenootjes, eikels, ....   We bew

Het verkeer correct inschatten kan van levensbelang zijn. Daarom krijgen onze leerlingen om de twee jaar een praktijkles over de 'dode hoek'. Met dank aan de politie voor de deskundige uitleg.

Elke week lezen we gezellig een boekje in onze leesbootjes. Soms leest juf voor, soms lezen de peuters/kleuters zelf een boekje.

Appelflapjes maken met verse appelmoes, vers geperst sinaasappelsap, druivenbrochettes,... allemaal lekker en...GEZOND!

Nieuwe nestjes in het tweede leerjaar!

Leuk spel.....ben ik een.....Door gerichte vragen te stellen komen de kinderen te weten wie of wat ze zijn.

Op de dag van de sportclub kwamen de sportieve leerlingen in hun sportkledij naar school!

Op WERELDDIERENDAG kwam Marcel, de hond van Lars bij ons op bezoek! Wat een schatje!!!

Ziehier de foto's van onze onvergetelijke driedaagse in Gent. En of het goed was...

Op vrijdag 23 september 2022 vertrokken we met het 6de leerjaar op sportdag richting de Kijkuit in Beernem. Het werd een ontzettend leuke en sportieve dag. 

Wat een leerrijk en leuk bezoek! Geniet mee van onze ervaring. :-)

Geniet van de foto's

op maandag 19 september mochten we op sportdag waar we heel wat leuke activiteiten konden doen: een hindernissenparcours met grote trampoline, stokbal, dansen, bodypercussie en springkasteel.  Een

Tijdens de eerste dagen in onze nieuwe klas gingen we vooral op verkenning in de verschillende hoeken van de klas, maakten we al enkele puzzels voor onze eerste puzzelkaart en maakten we kaartjes v

De jaarlijkse sportdag was opnieuw een succes en ... we werden verwend met veel zon.

In de klas wordt er vaak samengewerkt. Hier zie je  enkele voorbeelden.

Tijdens de les meten en metend rekenen : voorwerpen van groot naar klein / van klein naar groot ordenen en we meten hoe groot we zijn.

Enkele kinderen deden reeds zoals Sporo : een nestje maken! Er moeten nog foto's bijgevoegd worden!

Tijdens het godsdienstthema "ik voel me vandaag zo..." hebben de kinderen de gevoelens BLIJ BANG BOOS TROTS JALOERS VERDRIETIG uitgebeeld!

De gemeentelijke sportdienst van Wingene organiseert -samen met de leerkrachten bewegingsopvoeding- jaarlijks voor alle scholen van Wingene een sportdag! Een super leuke dag voor de kinderen!!!

Op dinsdag en donderdag is er in de klas niveaulezen! Na iedere afname van het leesniveau maken we nieuwe leesgroepjes, afhankelijk van de gemaakte evolutie!

Volop spelen, knutselen, zingen,... bij de jongste 1e kleuters en de peuters!

Wat kunnen we veel met onze nieuwe laptops: klassikaal brainstormen, posters maken van onze eigen uitvindingen, woordenschat van Frans oefenen, werkbladen invullen, ... 

Op vrijdagmiddag gaan we naar de leesklas, waar we elk genieten van een boek, strip, tijdschrift, ... 

Tijdens deze laatste dagen toonden de kleuters nog eens wat ze al allemaal kunnen maken, tekenen, .......  

Ons laatste thema van dit schooljaar was een boek 'Rikki durft'.  Er kwamen konijntjes op bezoek, we zetten een tent in de klas, .....

Tijdens de laatste dagen in de derde kleuterklas werkten we nog eens samen met het eerste leerjaar.

Tijdens een mooie zonnige namiddag konden de kleuters genieten van allerlei waterspelletjes op de speelplaats.

Onze schoolreis ging dit jaar naar jumpsquare in Brugge en binnenspeeltuin Diep in de zee.  Hier een paar sfeerbeelden van deze leuke dag.

overgang van 3de kleuter naar 1ste leerjaar

Op het einde van de derde kleuterklas krijgen de kleuters hun kleuterdiploma!  Wat zijn ze trots en blij en ook de juf is supertrots!  Proficiat en veel succes voor volgend jaar!

 

Muziekacademie op bezoek

Sportactiviteit van MOEV

Tijdens de allerlaatste zwemles van dit schooljaar mochten we vrij spelen. Wat was het fijn! 

We gingen op bezoek in SJI Tielt, waar we een rondleiding kregen.
Daarnaast kwamen ook enkele oud-leerlingen hun ervaringen over het secundair onderwijs vertellen. 

 

We gingen even terug in de tijd en kregen les zoals vroeger. 

Ook onze kledij mochten we aanpassen. 

Op dinsdagnamiddag 31 mei reden wij onder begeleiding van de politie doorheen het centrum van Wingene. 

Dit jaar mochten we terug naar de Efteling. Het was niet het beste weer, maar toch een TOPdag.

Samen met het 5de leerjaar gingen we naar Bulskampveld.
Aan de hand van kaart en kompas, doorzochten we het bos. 

Wat een fijne dag! 

 

Op het einde van het schooljaar testen we onze kennis over het verkeer. We kregen ons diploma. De meeste kinderen waren geslaagd, enkelen moeten nog wat verder oefenen.

Om de vier jaar varen we met de derde graad mee op de milieuboot. Het Boudewijnkaal varen we af richting Zeebrugge en terug. Onderweg leren we over wat er te bespeuren is in en rond het kanaal.

Tijdens de week van de erfgoeddag mochten we eens kennismaken met het oudste volledig gerestaureerde huisje van Wingene in de Kaplote. We kregen les zoals vroeger.

Om de twee jaar leren we onze kinderen van de derde graad om zich te oriënteren met kaart en kompas . Dit gaat steeds door in het Bulskampveld, waar we met de fiets naartoe zijn getrokken.

Om de twee jaar leren we onze kinderen van de derde graad om zich te oriënteren met kaart en kompas . Dit gaat steeds door in het Bulskampveld, waar we met de fiets naartoe zijn getrokken.

In samenwerking met MOS en de UAnwerpen onderzochten we dit jaar de luchtkwaliteit en biodiversiteit op school. Wordt volgend jaar vervolgd.

We hadden een fantastische schoolreis. Geniet jullie even mee?

Op bezoek in Gasthof Wildenburg en smullen van een heerlijk ijsje.

Prince, de hond van Babette kwam op bezoek in onze klas!

Jules, het konijn van Elias kwam een dagje op bezoek!

Op maandag 23 mei trokken we met de eerste graad naar Plopsaland De Panne. Het weer viel tegen....

Op schoolreis naar Plopsaland!

Hallo, foto's van de voorbije tweedaagse naar Brussel! 

Ons schoolfeest stond dit jaar in het teken van de oertijd.  Wij maakten van naderbij kennis met de tijd van de dino' s.

Na de natuur in de lente gingen we ook eens kijken wat er met de dieren gebeurt in de lente en we gingen vooral op zoek naar kriebeldiertjes!  De kleuters vonden het superleuk om met plasticine all

We gingen op zoek naar de lenteverschijnselen rond onze school..  Met prenten, verhalen, ... kwamen we nog meer te weten over de lente!

Naar aanleiding van onze musical 'Blinker' werkten wij in de klas rond het thema 'ruimte' en dan vooral rond 'de raket'.

In de klas werkten wij een paar sprookjes uit, Roodkapje was er één van.

Nog foto' s gevonden rond Kerstmis!  Beter laat dan nooit!

Voor moederdag leerden de leerlingen een leuk versje! Bij het versje konden de leerlingen verschillende massagetechnieken uitvoeren.

Foto's over onze tweedaagse in Brussel met o.a. een bezoek aan het Kindermuseum, overnachting in de jeugdherberg, bezoek aan de Grote Markt en Manneke Pis, bezoek an het Dinomuseum,....

Na een 2-tal weken kunnen de kinderen nieuwe boeken kiezen. Er is een aanbod van prentenboeken, leesboeken en weetboeken.

Via een werktafelcircuit krijgen de leerlingen de begrippen "meter" en "centimeter" onder de knie. Door te "meten" leren we!

In het concertgebouw van Brugge konden we genieten van eersteklasconcerten. Een erg muzische ervaring!

Maandag 28 maart kwam -n.a.v. de jeugdboekenmaand- auteur Guy DANIELS op bezoek! Hij bracht zijn verteltent mee! Een schitterend verteller!

Een impressie van onze carnavalisten uit het tweede leerjaar.

Editie 2022 was ondanks corona alweer top !

Ook wij komen regelmatig naar de opvang om op een rustig plekje te genieten van 'lezen'.

Dankzij de T-box van het VTI in Tielt konden we kennis maken met enkele leuke technische proeven. Wat een leerrijk moment!

Elke woensdag over de middag repeteren het vijfde en zesde leerjaar volop voor de musical. We moeten nog een beetje oefenen, maar alles krijgt toch al een beetje vorm.

In het tweede leerjaar leerden we de kunstenaar Keith Haring beter kennen!

Dit zijn enkele resultaten voor de wedstrijd van Marc de Bel. Ze moesten een eigen cover maken voor zijn nieuw boek 'Stoverij met frieten'.

De eerste keer samenzitten met alle acteurs van de musical 'Blinker'. Zware materie, maar de eerste keer moeten we eens het script doorlopen. 

Het zesde leerjaar las een boekje voor rond het thema 'dieren' en dit op een ongewoon plekje in de school. 

Wat steken die pieten daar toch allemaal uit! De laatste keer dat onze leerlingen van het zesde dit mogen meemaken. Dubbel en dik genieten dus...

Ook dit jaar kwam de Sint op bezoek in onze school, in de klas werkten wij natuurlijk rond dit thema.

Tijdens de voorleesweek kwamen de kinderen van het vijfde leerjaar verhalen rond de Sint voorlezen in onze klas.

enkele sfeerbeelden van ons grootouderfeest.

Om de getallen tot 100 in te oefenen leggen we af en toe het honderdveld.

Pieten in de klas...altijd lachen !

Dit schooljaar zijn we erg gefocust op leesplezier en namen deel aan de voorleesweek en lezen in actie.

Op 11 november kwamen Niene, Marie-Julie en Merlien naar de herdenkingsplechtigheid in onze gemeente om nooit te vergeten.

Bij mooi weer blijven we na 15u al eens iets langer buiten om nog wat te genieten van de zon en samen te voetballen, op het speelplein te spelen, soms te fietsen, ......

Naar jaarlijkse gewoonte werkten wij ook rond het bos tijdens de week van het bos.  We deden dan natuurlijk ook even een boswandeling om te genieten van de natuur en natuurlijk ook iets te leren ov

Op dinsdag 4 oktober was het werelddierendag.  Tijd dus om in de klas eens iets rond dieren te doen.  

Naar aanleiding van onze eerste keer samen naar het zwembad werkten wij in de klas rond het boek 'de krokodil die niet van water hield'.  Hier werkten we vooral rond water, zwemmen en natuurlijk oo

In onze voorbereiding op het grootoudersfeest werkten we het theam beren uit..Kijk maar eens mee

In de voorleesweek werden we elke dag voorgelezen door de leerlingen van het 4de leerjaar..We kregen een Sint-verhaal te horen op een fijne locatie in onze school..

Donderdag kwamen Sint en Pieten (corona-proof) op bezoek in onze school.

Op 2 december kwam Sinterklaas op bezoek! Hij had geslapen in zijn caravan! Sinterklaas bracht heel leuke geschenkjes voor onze luisterhoek mee : zitkussentjes en leesbootjes!

Tijdens onze herfstwandeling hebben we allerlei herfstblaadjes verzameld. Van enkele blaadjes hebben we een afdruk in klei gemaakt!

In ons jaar thema aandacht voor de voorleesweek. L6 las voor aan L1.

Fijn!
 

Stagiair juf Britt leerde ons meer over het leven op een boerderij en enkele dieren.

We bezochten de 'kijkstal'.

De leerlingen van het zesde leerjaar kregen de opdracht om op het lied een schimmenverhaal te brengen. Ze kozen voor het thema 'oorlog' omdat de muziek zich hier heel goed toe leende. 

N.a.v. het w.o.-thema "Herfst in het bos" brachten we een bezoek aan het bos van Wildenburg.

N.a.v. Allerheiligen/Allerzielen brachten we een bezoek aan het kerkhof van Wildenburg.

Thema Herfst in de klas: hoekenwerk, lessen over de tamme en wilde kastanjeboom en de paddenstoelen, herfstwandeling en samen met de 3de kleuters ook herfstspelletjes spelen.

Elk jaar wordt er een nieuwe kinderburgemeester verkozen. Om beurt komen de klassen hun stem uitbrengen. Het was aan het zesde leerjaar om dit gebeuren in goede banen te leiden.

De leerlingen van de kinderraad hadden de verantwoordelijkheid om over de middag een activiteit uit te leggen en te begeleiden.

De eeste samenkomst van de kinderraad is een feit. Zo zie je eens hoe het er kan aan toe gaan. Elke klas heeft zijn vertegenwoordigers en kunnen enkele voorstellen doen.

De leerlingen gingen op 1/10/'21 op sportdag naar de Kijkuit in Beernem. Hier vinden jullie alvast enkele sfeerfoto's.

In onze klas zijn we begin oktober gestart met "kwartierlezen". De leerlingen lezen elke dag 15 minuten.

Op de speelplaats namen we enkele groepsfoto's.

Naar de Kijkuit in Beernem. Hoera!

Wij gingen met z'n allen op bezoek naar de boerderij van Elle-Marie uit de klas. We zagen varkens, schapen, kippen en een klein poesje.

Iedereen mocht ook een ritje doen op de tractor! 

Wat een leuk thema was dit! Geniet van de foto's

Kiekeboe! We speelden super graag in ons grote dozenhuis, net als Jules. We maakten een voeldoos, we mochten knikker-schilderen in een doos en speelden met een dozenlotto. ...

29 september : dag van de sportclub! Onze sportieve leerlingen in beeld!

Tijdens de les meten en metend rekenen leggen de leerlingen de stroken van groot naar klein!

De leerlingen brachten hun stem uit voor de verkiezing van de kinderburgemeester van Wildenburg! 

Enkele sfeerbeelden van de sportdag in Zwevezele!

Op dinsdag en donderdag is er op onze school niveaulezen.

Tijdens de voorbereiding voor hun (uitgestelde) eerste communie door juf Francesca - met mijn leerlingen - komen de leerlingen van het eerste leerjaar deelnemen aan een hoekenwerkcircuit.

Tijdens de godsdienstles kwamen de gevoelens BOOS BLIJ VERDRIETIG TROTS JALOERS BANG aan bod! Op de foto's kun je de verschillende gevoelens bekijken!

We leerden inloggen op de server van de school. Daar staat heel wat educatieve software! Inloggen gebeurt reeds vlot! Nu leren we de software instellen en gebruiken!

Sportdag

Individuele foto's en een groepsfoto en aan het werk in de klas.

Op maandag 13 september gingen we in de voormiddag sporten in het sportpark te Zwevezele.  We deden er o.a.

tijdens de eerste dagen van het nieuwe schooljaar werkten en speelden de kleuters in de verschillende hoeken en leerden elkaar en het materiaal in de klas beter kennen. 

We bekeken onze schoolbus even van dichtbij: de wielen, de lichten, de koffers, de zetels, de gordels,...

We mochten even de buschauffeur zijn en dat was fijn!

Samen spelen in de zandbak is fijn!

Oefenen op de chromebooks, Moederdag hart maken en de kikkerbeweging in de zwemles.

Beeldende les met klei en rollen met de wieltjes.

Verkleden met Carnaval en verkleden als een Smurf in de muzische les.

Ons thema voor moederdag was 'een bloem voor mama'. We zaaiden zonnebloemen, bekeken verschillende soorten bloemen, luisterden naar een verhaal van 'Jules en de zonnebloemen' en nog zo veel meer.

Foto's van een zonnige sportdag in de Kijkuit in Beernem. 

De kleuters kozen zelf om eens in de klas rond 'de neushoorn' te werken.  Omdat die behoort tot de big 5 van Afrika (samen met leeuw, luipaard, buffel en olifant) werkten we rond het thema 'de big

Als start van dit thema vertelden we het verhaal van 'Blauwjte en Geeltje'.  Als zij elkaar knuffelen en zo dicht bij elkaar komen worden ze groen.  De kleuters werkten vooral rond deze drie kleure

Ter gelegenheid van het EK indoor bekeken we heel goed de verschillende houdingen van atleten. Daarna mochten we er zelf een maken met ijzerdraad, kranten en papier-maché van wit zijdepapier.

Wat kan je veel doen met touwen: schilderen met touwen, doorknippen wol en cadeaulint, aan de touwtjes van ballonnen trekken, dansen met touwen, kralen op een touw rijgen,...

KGA en KGB kijken naar Tik Tak over carnaval. 

Juffen als clowntjes. Als dat niet fijn is. :-) 

Enkele sfeerbeelden van ons coronaproof carnavalfeest. Ieder in zijn eigen klas, maar toch via een leuk spel verbonden via Teams.

Ondertussen kregen we onze tweede prijs van de Bingel-avatar-wedstrijd. Iedereen pronkt nu met een T-shirt van Staf !

Gezellig met de klas een kerstontbijt verorberen is ondertussen een vaste waarde geworden op de laatste dag voor de kerstvakantie. En dat het lekker was...

ook dit jaar vierden we carnaval op school, zij het op een iets andere maar zeker ook leuke manier.  In de klas werkten we dit thema ook uit met verhalen, werkjes, ......

Op vraag van de kleuters werkten wij de voorbije weken rond een drietal sprookjes: de wolf en de 7 geitjes, de wolf en de 3 biggetjes en Sneeuwwitje.  Wat we zoal rond deze sprookjes deden kan je z

Samenwerekn in de wiskundeles

Lekkere soep!

Bij de allerkleinsten werkten we het boek 'Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde' uit. 

We bekeken een schilderij van Fernand Léger (Les grands plongeurs noirs). Daar zagen we veel felle kleuren en enkel maar de omtrek van mensen.

Samen genieten van de sneeuw!

Tijdens het hoekenwerk konden we gebruik maken van QR-codes om op onderzoek te gaan. 

Tijdens de speeltijd genoten we van spelen in de sneeuw. 

Onze allerbeste wensen voor 2021!

Tijdens de voorleesweek komen de kinderen van het vierde leerjaar verhalen vertellen in de klas.  Bedankt voor de mooie verhalen!

Tijdens dit thema bereiden we ons voor op het feest van Kerstmis.  We vertellen verhalen rond Kerstmis, kleven een boom met stickers, schilderen en versieren een kerststal of kerstboom, versieren e

Sint en Piet konden in deze moeilijke tijden gelukkig toch naar onze school komen.  Niet in onze klas maar wel in de gele zaal zodat we voldoende afstand konden bewaren.  In de klas werkten wij het

De kinderen waren in groepjes van 3 verdeeld. Twee kinderen gaven 5 talenten aan de ander. Leuk om te zien/horen welke talenten de kinderen elkaar gaven.
 

Dierenyoga in de zaal

Beweegmoment bij juf Griet

Wij zijn gaan voorlezen bij de kleuters. Ze vonden het heel fijn... en wij ook!

Na de herfstvakantie kwam het thema over de eerste wereldoorlog aan bod. Hier zie je enkele foto's van tijdens groepswerken.

Met onze klas deden we mee met de wedstrijd 10 jaar Bingel en Staf heeft voor onze klas de winnende avatar ontworpen voor het 5de leerjaar !

Nog net voor de herfstvakantie kregen de kinderen van onze school een speelse, doch deskundige workshop in verband met het vermijden, sorteren en recycleren van afval.

De laatste 2 weken waren spannende tijden bij de jongste kleuters. Sint en Piet kwamen op bezoek in onze school. Een hele belevenis.

Het thema leefde in de klas (verhalen, hoekenwerk, woordjes leren rond Sint en Piet, pietenyoga, ... en wat waren we blij dat ze ook dit jaar langskwamen.

Tijdens enkele hoekenwerken binnen onze lessen wereldoriëntatie kwamen we meer te weten over enkele gebeurtenissen tijdens deze oorlog. 

Tijdens de lessen wereldoriëntatie gingen we aan de slag met enkele recepten uit de Tweede Wereldoorlog. 

Donderdag 3 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek. We kregen van de goede Sint leuke geschenkjes! Dankuwel Sinterklaas!

Vandaag hebben we appeltaart gebakken en wat was dat lekker!

Naar aanleiding van ons bezoek aan het zwembad (dat jammer genoeg nog maar twee keer kon doorgaan) werkten wij rond het boek 'de krokodil die net van water hield'.  In dit boek blijkt de krokodil g

Tijdens dit thema leerden we kikker en zijn vriendjes (haas, varkentje, eend, rat en beertje)  wat beter kennen.  De kleuters konden met behulp van een stappenplan een kikker maken met plasticine. 

Dit jaar zijn we gestart met 20 kleuters in onze klas.  Allemaal kleuters van de derde kleuterklas.  We mochten ook een nieuw vriendje verwelkomen nl.

We zijn met de bus naar de boomgaard gegaan om appeltjes te plukken.De kinderen van de klas van juf Joke waren zo vriendelijk om ons hiermee een handje te helpen.Nadien hebben we de 400kg (!) appel

We kregen heel wat uitleg over het juist sorteren van afval. 

Ook wij kregen van een specialist uitleg over de gevaren van de 'dode hoek' en mochten ook de vrachtwagen in voor de praktijkles.

Hier zie je enkele foto's van een doordeweekse dag in het 5de leerjaar. Omdat het niet altijd speciaal hoeft te zijn.

Wat een geluk dat we dit schooljaar op stadsklassen mochten gaan. Hier zie je enkele sfeerbeelden!

Het derde leerjaar trok op dinsdag 29 en woensdag 30 september op tweedaagse in Brussel.

Het derde leerjaar trok op dinsdag 29 en woensdag 30 september op tweedaagse in Brussel.

Aanbod van allerlei constructiemateriaal. Vrij bouwen of gebruik maken van de instructiekaart.

Ook de computers worden gebruikt. De leerlingen werken op de site van de meester : 

“Je kan niet van alle kinderen dezelfde ster maken, maar je kan ze wel allemaal laten schitteren” 

Beelden uit een les over gevoelens : blij, bang, boos, jaloers, bang en verdrietig.

Bij het niveaulezen wordt een klas ingedeeld in verschillende groepjes, naargelang hun leesniveau.

Hier enkele foto's over inhoudsmeting. Schatten en meten komen hier aan bod!

Op het Sint-Pietersveld bij de Scheepsput ligt de Expeditie van Wingene. Dit is een korte, bewegwijzerde wandeling met speelnatuur onderweg. Je maakt er kennis met de dieren die in het bos wonen.

Op de laatste dag van onze stadsklassen maakten we nog even tijd voor een bezoek aan het Beroepenhuis en het Museum voor Schone Kunsten. 

Op dinsdag 6 oktober stonden volgende bezoeken op de planning: het Designmuseum, de Sint-Pietersabdbij en het Belfort. 

Stadsklassen Gent dag 1.

We gingen op bezoek in een moskee, deden een graffiti-wandeling en we eindigden met een boottocht door de stad. 

De politie kwam ons de gevaren van de dode hoek uitleggen. 

We gingen op zoek naar gaatjes op school en in de klas...en we vonden er super veel!

Ananas, mango en meloen proeven, aardbeienmilkshake maken, fruit stempelen, puzzelen, ...

Het was een lekkere week

Verjaardagen september

Samen met de kleuteres van het 2de kleuter zijn we appeltjes gaan plukken.

Samenwerken in de godsdienstles

Even binnen kijken in onze klas als we aan het werk zijn

en tijdens een mooie warme dag in de zandbak.

Spelen in de zandbak met de peuters en 1e kleuters (KGA + KGB)

Dit jaar sloten 18 kleuters met succes het kleutertijd af.  Proficiat met jullie diploma en veel succes volgend jaar in het eerste leerjaar!  (Lewis en Lei waren er jammer genoeg de laatste dag nie

als voorbereiding op de musical werkten wij rond het thema 'ruimte'.  Jammer genoeg konden we onze musical dit jaar niet opvoeren, volgend jaar hopelijk wel!

Zoals elk jaar vierden we je laatste dag voor de krokusvakantie carnaval en iedereen kwam verkleed naar school. 

Tijdens het thema vormen gingen we zoek naar allerlei vormen in de klas en probeerden we met vormen allerlei figuren en werkjes te maken.

Tijdens de eerst maanden van het nieuwe jaar vierden we ook enkele jarige kleuters!

De twee laatste weken voor de kerstvakantie werkten wij natuurlijk rond het thema 'Kerst'.  De kleuters konden o.a. kerstbomen versieren met plasticine.

Op carnaval is er naast feesten ook tijd en ruimte om onze talenten volop te tonen.

Onze carnavalsstoet trok vol dans, muziek en plezier door de straten van Wildenburg. Zowel groot en klein genoten met volle teugen!

Samen met het 6de leerjaar lieten we ons onderdompelen in de wereld van Techniek. Verschillende bedrijven rond Tielt lieten zien wat er op tecnhnisch vlak allemaal mogelijk is.

Het 5de en 6de leerjaar gingen op bezoek in Technoboost in de Europahal in Tielt. We maakten kennis met verschillende soorten techniek. Wat een boeiende voormiddag! 

In klas zijn we reeds gestart met de voorbereiding van onze komende musical....

Leuke instaples uit onze rekenmethode. De leerlingen konden veren verdienen bij het goed oplossen van oefeningen.

Een beetje vies, maar heel leerrijk ; braakballen uitpluizen!

Thema 'veiligheid' bezoek aan de brandweer van Wingene.
 

Even zot doen in de gele zaal.

W.O.-thema  DE TIJD - muzische verwerking

Staf is jarig! Hip hip hoera!

Vrij zwemmen voor de kerstvakantie

Het eindresultaat van ons nieuwjaarswerkje! Op naar 2020!

Knutselen aan ons nieuwjaarswerkje

Kjento is jarig!

We gingen op bezoek in Aalter. Daar leerden we in enkele workshops kennismaken met volgende keuzevakken: STEM wetenschappen, STEM technologie, sociale vorming, economie, algemene vakken en Latijn.

We kregen Veerle op bezoek in de klas. Zij gaf ons enkele tips om steviger in onze schoenen te staan. 

De leerlingen kregen de opdracht om een constructie te maken van minimum 1,5m hoog met kranten. 

Enkele foto's van een les spreken in het tweede leerjaar!

We leerden tijdens de les muzische over de kunstenaar Keith Haring! Op de site http://www.haringkids.com/ kun je zelf aan de slag!!!

Heel wat bouwplezier tijdens het hoekenwerk "constructies".

Terwijl de Sint op bezoek ging in de klassen van de jongere kinderen, kregen we bezoek van de Pieten.

Het wordt bijna een traditie om op de laatste vrijdag voor kerst samen lekker te ontbijten. En dat het lekker was ! Dank aan iedereen die iets meegaf met de kinderen om te delen.

Tijdens de voorleesweek komen de kinderen van het vierde leerjaar verhaaltjes voorlezen in de klas.  Dit jaar rond het thema 'Sinterklaas'.  De kleuters vinden dit altijd TOP!

Elk jaar werken wij een paar keer samen met de kinderen van het eerste leerjaar.  Deze keer werkten wij samen rond het thema 'Sint'.  In onze klas werd vooral gespeeld maar ook getekend, geschilder

Zoals elk jaar bracht de Sint ons ook weer een bezoekje.  We bereiden zijn komst voor met o.a.

Samen met de andere kleuterklassen werkten wij rond het thema 'papier'.  We bekeken allerlei soorten papier, leerden een liedje over papier, maakten werkjes op en met papier enz.....  We vertelden

Zwarte piet daagde Staf uit omù een wedstrijdje judo uit te voeren.

Wat een super ervaring om te gaan voorlezen in de kleuterklassen!

Receptjes klaarmaken tijdens de week van de smaak!

Super leuk en mega lekker!

Werken rond dieren en planten in het bos

Hip hip hoera voor Odiel, voor Emiel en voor Vic!

Wij bouwen met onze grote bouwblokken al grote constructies!

We leren evenwicht...verbindingen...planlezen ...en proberen uit hoe stevig ons bouwwerk is! Kijk maar eens mee!

Tijdens en na de voorleesweek komen de leerlingen van juf Joke ons af en toe een mooi verhaal voorlezen.

Dat vinden wij reuze-fijn. Dankjewel!

De Sint kwam met zijn pieten op beozek in onze klas!

Wat was dat fijn!

Dank U Sinterklaasje!

Sinterklaas in de klas!

Bezoek van de Sint aan de klas en school.

Muzische les; klasoverschreidend met het 2de leerjaar: Sint, Piet en Raveel.

Dinsdag 3 december kwam Sinterklaas op bezoek! De politie van Wingene had vorige nacht de zwarte pieten opgepakt! De politie dact dat de zwarte pieten aan het inbreken waren!

Naar aanleiding van onze grootouderweek hebben wij lekkere wafels gebakken!

 

Om de getallen tot 100 in te oefenen leggen we af en toe het honderdveld!

We bekeken het sprookje "Hansje en Grietje", in een moderne versie gebracht!

N.a.v. de week van het bos brachten we een bezoek aan het bos van baron Guy. Een schitterend domein!!! Met dank aan de baron!

N.a.v. Allerheiligen/Allerzielen brachten we een bezoek aan het kerkhof van Wildenburg.

We leerden over de egel, de eekhoorn, kastanjeboom, paddenstoelen en we maakten een zonnige herfstwandeling!

Op onze dauwtrip werden tijdens de wandelingen griezelfoto's genomen.

We gaan op uitstap naar het bos..

We hebben daar veel mooie dingen gevonden:..bladeren..zaadjes..paddestoelen en ook Spinnen!

BC:Herfst en spin

We spelen en werken in al de verschillende hoeken in de klas..We weten hoeveel kleuters er in een hoekje mogen door het tel-armband systeem.

wij gaan naar de boomgaard

Wij reden met de grote bus naar de boomgaard om appeltjes te plukken.

Die zullen we dan laten persen in de appelpers zodat we lekker appelsap hebben om onze dauwtrip.

Les over lijnen en lijnstukken!

De leerlingen werken in groepjes aan hun steloefening!

Milan en Marilyn hadden hun uniform van de scouts aangetrokken om naar school te komen!

Tijdens de lessen Techniek leerden we alles over magneten :

*hoe werkt een magneet?

*magneten en elektriciteit

*proefjes met magneten

Dit jaar kwam het verkeersparcours van de gemeente terug onze kant op en alle klassen oefenden die week op enkele verkeerstekens.

Sinds vorig schooljaar gaan enkele kinderen over de middag aan de slag met crea-tools.

Ook dit jaar was het dikke fun op de sportdag. De meester was heel trots op de inzet en fair-play. Of we de wedstrijd ook dit jaar winnen weet ik niet, maar voor mij zijn we al gewonnen.

Met de peuters en 1e kleuters naar het bos!

Bij de start van het nieuwe schooljaar hadden we al vlug wat feestjes in de klas want we vierden nog de jarigen van de week en ook in september en oktober hadden we al jarige kleuters!  In septembe

Tijdens de week van het bos maakten wij een wandeling in het bos om dan verder in de klas te werken en te spelen rond het thema 'in het bos'.  We vertelden vooral over de bomen, de vruchten van de

Naar aanleiding van werelddierendag werkten wij in de klas rond huisdieren.  We kregen veel dieren op bezoek in onze klas o.a. een poes, een hond, hamster, cavia's en een kip.

op maandag 16 september gingen we naar Zwevezele voor een halve dag sporten, we konden er o.a.

tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar leren wij de vriendjes, de juf en de klas beter kennen.  De kleuters maken kennis met de nieuwe hoeken en het spelmateriaal in de klas.

Verkeerspark, leren oversteken met de politie en Strapdag.

Sinds vorige week hebben wij 2 nieuwe vriendjes in onze klas: onze 2 vissen Marcel en Yvonne!

Naar aanleiding van werelddierendag kwam er een echt konijn in onze klas!

Samen naar buiten. Genieten van de zon!

Fruitpap maken, een zwangere mama op bezoek, een baby op bezoek,... Wat was het leuk om de babywereld te verkennen.

Bij de start van het schooljaar is er heel wat te beleven. 

De eerste foto's van het schooljaar! Met onze tas naar de klas! Samen spelen is zo fijn!

Stappen en trappen en oefenen...

Leuke en sportieve dag!

W.O. Beweegparcours  " Het heelal "

Godsdienst : het scheppingsverhaal verwerken in groep

W.O. - muzo  " Het heelal "

Oefenen op het verkeerspark

Dag van de sportclub

Appelpluk

Welkom allen!

Met ons verkeerspark leren we hoe we  in het verkeer moeten handelen.

Les over gevoelens : blij, bang, boos, trots, verdrietig en jaloers.

Dinsdag 17 september was er terug sportdag voor het tweede leerjaar! De kinderen van het tweede leerjaar kregen bij alle opdrachten een 10/10 voor fair-play!!!!!Dikke duim!!!!

Het niveaulezen is terug opgestart! We lezen in duo's! Kinderen uit het derde/vierde leerjaar helpen ons hierbij!

Je kunt niet van elk kind een ster maken, maar je kunt ze wel allemaal laten schitteren. “Je kan niet van alle kinderen dezelfde ster maken, maar je kan ze wel allemaal laten schitteren”

F       

 

Eén van de laatste zwemlessen leren we in het vijfde leerjaar reddend zwemmen. Altijd leuk, maar zwaar.
 

Waterpret bij de meester op onze voorlaatste schooldag.

Fiets, trein, zee. Meer moest dat niet zijn !

Op woensdag 19 juni gingen we met alle kleuters sporten in de de sporthal van Wingene. Juf Griet en meester Gert bouwden een super leuke omloop. We speelden met de parachute en met ballen.

Bij de jongste peuters werd het boek 'Mijn papa' van Guido Van Genechten uitgewerkt. De papa's kwamen langs om samen met de peuters alle leuke dingen uit het boek echt te beleven.

We gingen dit jaar op schoolreis naar een binnenspeeltuin en Sea-life.  Tijdens ons bezoek aan Sea-life zagen we onder andere zeepaardjes.  Terug in de klas gingen we werken rond het boek 'vader ze

Tijdens het thema 'in het land van cijfers en letters' werkten we vooral rond de cijfers en de letters en werkten we ook nog eens samen met de kinderen van het eerste leerjaar.

voor het thema 'moederdag' werkten wij specifiek rond bloemen.

Tweede deel foto's over onze tweedaagse in Brussel!

Heel fijne schoolreis en de zon was van de partij!

Hieperdepiep hoera!

Bas en Eliano zijn 10!

Beweegparcours " De tijd "

Queen mom !

Groepsfoto's

We gingen met de Europakoffer aan de slag en de kinderen stelden een land van de EU voor aan de klas.

we maakten stokjes met westernaccessoires zodat de mensen op ons schoolfeest grappige foto's kunnen trekken. 

Eerste reeks foto's over onze tweedaagse in Brussel. De foto's van begeleidster Tine moet ik nog ontvangen.

Tijdens de paasvakantie trok ik even naar Brussel om de tentoonstellingen en de ritjes met het openbaar vervoer even te bekijken.

Thema rond 'vriendschap' van de jeugdboekenweek en les spiegelen in de klas.

De schrijfster Inge Bergh kwam in onze klas en ze was jarig.

We kregen een workshop van Yum runner rond gezonde voeding en beweging.

Vrij zwemmen voor de paasvakantie

Hieperdepiep voor Viek!

Meten in de realiteit : de oppervlakte van de speelplaats

Bezoek aan de Volkssterrenwacht

Hip hip hoera voor Noor!

Beweegparcours  " DE TIJD " groep 1

Wij maakten een zeer leuke uitstap naar de boerderij!

In ons taalthema 'Trucs en trucage' leerden we nepwonden maken. Met bloem, water, kleurstof en zelfs kippenbotjes gingen we aan de slag :-)

Wij zorgen voor 3 kuikentjes in de klas!

Wij leren alles over de dieren van de boerderij en hun kleintjes...

Als het mooi weer is trekken wij graag naar buiten om van de zon te genieten:We fietsen...klimmen en klauteren op het speelplein of bouwen een reuzegroot gebouw met de kleurrijke blokken:Superleuk

De kleuters vinden het altijd leuk om rond een dier te werken en te vertellen in de klas.  Zo kozen ze zelf voor het thema 'de poes'.  De oma van Anthony kwam op bezoek en zo leerden we heel wat bi

de mama van Mauro kwam langs in de klas met hun konijn 'Diva' en daarna konden we nog heel wat tekenen, schilderen, knutselen, kleuren, ....... over het konijn.  

Dit jaar mochten de kleuters zich vrij verkleden.  De kleuters genoten vooral van de winkel met verkleedkledij!

Tijdens ons project 'op de planken' werkten wij vooral rond het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten.  We maakten een muziekhoekje in de klas, versierden een muzieknoten, versierden een trommel,

Op vrijdag 15 maart waren we solidair met alle kinderen die omwille van langdurige ziekte niet op school kunnen lesvolgen maar via Bednet toch de kans hebben om erbij te zijn.

Naar aanleiding van Carnaval maakten we in het zesde leerjaar elk een masker. Herkennen jullie wat we geworden zijn?

Zondagochtend 31 maart stapten de vormelingen samen onder een frisse ochtendzon doorheen het landelijke St-Jan. Onderweg gingen we op zoek naar letters en symbolen.

Proficiat aan de jarigen van het voorbije trimester: Joni, Tuur en Stan

Op pyjamadag steunen wij Bednet en komen we in onze pyjama naar de klas.

Kijk es hoe mooi wij ons verkleden op carnaval!

Wij mogen gaan rollebollen in onze pyjama (Bednet) .

We zingen en dansen het rollebolle-lied mee uit volle borst.

Joepie...Het is er leuk (zie website MOEV)

Op 15 maart was het pyjamadag. Iedereen deed mee !

We vierden Carnaval op school.

Allen mooi uitgedost natuurlijk :-).

 

Yum Runner

Educatief pakket

We verkleden ons in gekker en leuke dingen.

"Op de planken": 2 weken Schoolproject 

Theater..verschillende soorten dans..Spreekkoor-zingen..opera...Verschillende soorten muziekgenres beluisteren en zoveel meer!

zie je onze lichtjes

Kleine beer is bang van "het donker"..Grote beer probeert hem te troosten...We werken het prachtige verhaal uit:

Onze knuffels komen op bezoek in onze klas

De voorstelling die we tijdens het project mochten gaan bekijken heet Donna Diva en de operationele tijdmachine.

Tijdens ons project: 'Op de planken' bezochten we samen met het derde, vierde en zesde leerjaar het operagebouw in Gent. Het werd een mooie rondleiding.

Project 'Op de planken'

We tekenen, knippen, plakken, ...

Impressies van het projectslot!

Tijdens het projectslot werden in het tweede leerjaar foto's genomen.

Van deze foto's werd ook een filmpje gemaakt!

Een docent beweging leerde ons allerlei theatertechnieken.

Meer filmpjes zijn te vinden op de website van de meester!

N.a.v. het schoolproject "Op de planken" brachten we een bezoek aan het Concertgebouw in Brugge!

Tussendoortje : vrij hoekenwerk in de klas.

Hoekenwerk tijdens het thema "Sinterklaas".

Sinterklaas bracht ons een bezoek en deelde heel wat leuke geschenken uit.

Priester Rik bracht een bezoekje aan onze klas.

Muzische activiteit "Stad in de nacht".

Enkele muzische activiteiten over het thema Sinterklaas.

We leerden over pop-art en over de kunstenaar Andy Warhol.

De leerlingen konden indianenveren verdienen door goede antwoorden in te vullen! "Superveren" konden verdiend worden bij goede samenwerking in het groepje.

Samen met de kinderen lekker kerstontbijt!

In het tweede leerjaar zijn heel wat kinderen lid van één of andere jeugdbeweging!

‘Mensen zijn vreemde dieren’, zucht Meneer Beer. En hij slaat met een klap zijn koffer dicht.Genoeg is genoeg. Een beer van stand weet wanneer hij gaan moet. 

Heel mooi! De leerlingen waren heel enthousiast en de kers op de taart was actrice Lauren (Tine Roggeman) van de ketnetreeks 'Buck' die meespeelde....

Sneeuwpret bij de allerkleinsten van de school!

Alle kinderen mochten een knuffel meebrengen van thuis. We deden er vele leuke activiteiten mee maar het allerleukste was toch de 'knuffelwas' doen!

Proficiat Roos!

Enkele kiekjes van tijdens de speeltijd...

Iedereen kon naar hartelust spelen in de sneeuw!

De hele klas werkte samen aan een "iglo".

De eerste laag staat er alvast...

We hebben een tiener in onze klas! Proficiat Dieuwe!

In de maand september gingen we samen op sportdag naar Beernem. Een heerlijke dag vol sporten, ravotten en genieten van het samenzijn!

Samen onderweg voor een betere wereld.

Een heerlijk kerstontbijt om de vakantie straks in te zetten...hmmm

We versierden een theelichtje voor onze mama en papa.

Hip hip hoera voor Mathis!

We knutselden een nieuwjaarswerkje.

Een geslaagd kerstontbijt. Iets minder geslaagde foto's (We hadden het wat gezellig duister gemaakt). 

Kerstsfeer in de klas: kerstboom, kerstknutsels, nieuwjaarsbiref schrijven, spelletjes, iets lekkers smullen en genieten.

Meester Gert kwam op bezoek met een verrassing.

Na een eerste winterprikje lieten we ons inpireren door een schilderij van Emile Claus : De Ijsvogels.

De Sint is in het land!

Enkele leerlingen uit het 4e leerjaar van juf Joke kwamen Sintverhalen voorlezen.

Alle kleuren van de regenboog bij de jongste peuters en kleuters!

Sinterklaas kwam ook dit jaar weer op bezoek dus moesten we ons toch wat voorbereiden op zijn komst in de klas.  De kleuters schilderden Sint of Piet, maakten vlaggetjes, werkten in een taalboekje,

De Sint ging stilletjes voorbij, maar de Pieten bezorgden ons snoep en enkele leuke spellen.

Op de speelplaatst oefenden we de voorrangsregels in voor bestuurders.

Bezoek van de Sint die gekwetst was door uit te glijden op het dak maar bij hebben hem goed verzorgd zodat hij weer helemaal tip top is!

Hoekenwerk rond Sinterklaas en Zwarte Piet.

Op 23 november waren alle grootouders welkom op school voor het grootouderfeest.

Naar aanleiding van het grootouderfeest op school werkten wij in de klas rond kleuren.  We maakten kennis met Elmer de kleurenolifant en vertelden verhalen over deze bijzondere olifant, we kleurden

Heel wat kinderen vinden het fijn om een beweegparcours in elkaar te steken.

Zo wilden Roos, Joséphine, Sander en Douwe ook nog een tof parcours aan ons voortonen.

Super!

Met het kookgroepje maakten we preisoep! Overheerlijk!

Iedereen haalt zijn /haar talent boven!

We knutselen, we maken presentaties, we steken een beweegparcours in elkaar! Tof!

Iedereen is apetrots op het behaalde resultaat!

Nog wat kiekjes...

We vonden verrassende dieren in het bos!

Hip hip hoera voor Sander en Joséphine!

voor ons thema over paarden brachten we een bezoek bij Julia thuis.  De mama weet heel veel over paarden en hoe je die moet verzorgen.  Het werd een leerrijke uitstap en we kregen ook heel wat mate

Tijdens ons thema rond het bos werkten we al een eerste keer samen met de kinderen van het eerste leerjaar.  Onze klas en die van het eerste leerjaar werden in twee verdeeld en zo kon iedereen in e

Naar aanleiding van de week van het bos maakten we een wandeling in het Provinciaal Domein te Beernem.  Terug in de klas konden we onze indrukken en ervaringen verwerken tijdens enkele opdrachten. 

De leerlingen maakten kennis met het werk van kunstenaar Mondriaan. Daarna gingen ze zelf aan de slag.

De kinderen speelden over de middag jeugdbewegingsspelletjes.

Herfst in de klas!

Op uitstap naar het bos...genieten van de prachtige natuur in de herfst!

We zoeken blaadjes, takjes, eikels, paddenstoelen,...

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen kregen we samen met het zesde een rondleiding in het gemeenthuis.

We maakten in het bos mandala's met alle schatten die we vonden.

Naar aanleiding van het thema 'Mijn dier, mijn vriend'.

Wat als mijn dier ziek is? Dan gaan we naar de dierenarts.

Genieten van een momentje in de zandbak op een zonnige 16de oktober :-).

Puur plezier!

Naar de kunst van H. Matisse.

Vormen uit papier knippen en schikken zodat we een school vissen zien.

Na ons gezicht kwam de rest van ons lichaam aan de beurt en we maakten kindjes met plasticine, een tafelkleedje met zelf gekleurde kindjes, .....   Elke dinsdag is er puzzeldag en kunnen de kleuter

Tijdens dit thema leerden wij onszelf beter kennen: ons lichaam, onze gevoelens, wat we graag/niet graag doen, .....  maar ook hoe we kunnen samenspelen met elkaar en zo veel plezier kunnen beleven

Tijdens de eerste weken in onze nieuwe klas konden de kleuters vooral de verschillende hoeken en materialen verkennen en gebruiken.  Er werd dan ook vooral gespeeld maar ook wel al gewerkt voor o.a

Als het mooi weer is kan je ons altijd buiten vinden! Soms met bellenblazers...de fietsen...En deze week op het grote springkasteel!Joepie !

De Politie komt elk jaar langs voor de fietscontrole en leert het eerste leerjaar oversteken op het zebrapad aan de school.

We spelen en werken in onze klas. Er is een aanbod van ons lopende thema in elke hoek.

zelfportret op mica.

Sportdag te Zwevezele.

We vliegen er in !

De eerste schooldag mochten de kinderen al eens schitteren op een podium. Dat belooft voor de rest van het schooljaar.

We werkten in de verschillende groepjes aan leuke opdrachten, spelletjes, computer, ...

Op de eerste schooldag was ons oudercomité al vroeg uit de veren om iedereen welkom te heten op school.

Onze jaarlijkse sportdag, prachtig weer, leuke activiteiten, mooie locatie!

Af en toe is er hoekenwerk. Soms binnen een bepaald thema, soms is er geen thema! Tijdens het hoekenwerk is het samenwerken erg belangrijk. 

Op dinsdag en donderdag is er niveaulezen. Het is de bedoeling om het technisch lezen van de kinderen op een hoger niveau te brengen!

Even binnen kijken in ons klasje!

Dag van de sportclub!

Appels plukken en een lekker taartje maken in d eklas! Hhhmmm...

Samenwerken in de taalles : het mysterie van commissaris Clo-clo!

Enkele jarigen! Henri, Tibe en Floor!

Welkom allen!

Een dag vol sport en plezier!

Na onze appelpluk geven onze vrienden van het 4 de leerjaar ons een handje & wandelen we naar juf haar huis.

Samen met de klas van juf .Joke zijn we appeltjes gaan plukken in de mooie boomgaard van Odiel.

(Daarna hebben we nog een bezoekje gebracht aan juf.Natalie haar huis:zie volgende album)

Als voorbereiding op de overstap naar het 1ste leerjaar, kennis maken met de juf, verkennen van de klas, moet werkjes ;-),...

Thema 'De tanden' sluiten we af met het poetsen van de tanden.

bib

Op bezoek in de bib

bib

Op bezoek in de bib

Meira, 5 jaar

Tijdens deze laatste dagen van het schooljaar vierden wij ook nog de jarigen van de maand juli, wie in augustus jarig is wordt dan in de volgende klas gevierd bij het begin van het nieuwe schooljaa

op woensdagvoormiddag 20 juni gingen wij samen met alle kleuters naar de sporthal om te sporten.  Er was een grote omloop voorzien en in het andere deel van de zaal konden de kleuters allerlei spel

Sporten in de sporthal van Wingene!

Een super toffe schoolreis...!

Een super toffe schoolreis...!

Voor vaderdag maakten de leerlingen een bijenhotel!

Tijdens het thema 'circus' brachten wij ook een bezoekje aan 'De Sierk' tijdens onze schoolreis .  Het werd een leuke, zonnige dag waar iedereen volop van genoten heeft!

In het thema 'circus' gingen wij ons voorbereiden op het schoolfeest, allerlei 'circuskunsten' werden geoefend o.a.

We maakten graffitiletters voor onze papa's.

De 1ste graad ging op schoolreis naar De Panne, Plosaland met de trein.

Super fijne dag!

Onze acrobaten op het schoolfeest!

Vorige zondag kon u bij ons genieten van een heerlijk feestmaal, de wijding van de school en het circusoptreden van de kinderen.

Dank aan alle aanwezigen, medewerkers en sponsors!

Op 27 mei was iedereen welkom voor ons fijne schoolfeest. U kan nagenieten van de foto's die juf Charlotte nam.

Op 27 mei was iedereen welkom voor ons fijne schoolfeest. U kan nagenieten van de foto's die juf Charlotte nam.

Proficiat aan de jarigen!

Met hoeveel kunnen we op 1m² ?

De kinderen en hun talenten...

Ons moederdagwerkje!

W.O.-thema bij meester Laurens

Bezoek aan de drukkerij

Op uitstap naar het woonzorgcentrum

Werken aan constructies!

Leven op school

Bezoek Mark Tijsmans

Schoolbijeenkomst

Projectslot deel 3

Projectslot deel 2

Projectslot deel 1

Bezoek Atomium Brussel

Samen met het 6de leerjaar mochten we meevaren op het Boudewijnkanaal met de milieuboot. Het werd een unieke ervaring waar we leerden over het kanaal zelf, maar ook over het milieu en de natuur.

Twee weken lang werden we door juf Janne ( stagiaire) ondergedonmpeld in de dieren- en plantenwereld. We bezochten ook de tuin van meester Kris om planten te bestuderen.

Heb je het al gezien ? Ook aan ons raam hangt een bord met twee proefbuisjes om de luchtkwaliteit te meten. De resultaten zullen ongetwijfeld nog meegedeeld worden via de site.
 

Na de olympische winterspelen maakten we zelf een actiefiguur in het 'winterland'. We werkten met ijzerdraad en papier maché.

We leerden alles over de EU aan de hand van de interessante europakoffer. We kregen ook een EU-land toegewezen, waarover we een spreekbeurt mochten houden.
 

Tweede reeks foto's over onze tweedaagse naar Brussel.

Een eerste reeks foto's over onze tweedaagse Brussel!

Met onze klas werkten we rond tandwielen en leerden we de technische aspecten van de fiets.

Ook werd onze kettingreactie voorbereid voor het projectslot.

Auteur Mark Tijsmans kwam op een leuke manier zijn boeken voorstellen en we brachten een bezoek aan de bib voor een leuke activiteit rond boeken, wetenschap en techniek.

Heel wat foto's over het hoekenwerk n.a.v. ons project "techniek".

N.a.v. het thema van de jeugdboekenmaand "Wetenschap en techniek" brachten we een bezoek aan de bibliotheek van Wingene.

We gingen koekjes bakken in het atelier bij Bathis van onze klas! We werden getrakteerd op lekkere frietjes.  Een SUPER voormiddag!

We maken pannenkoeken: mixen en bakken!

Lekkere appelflappen maken!

Lekkere appelmoes maken: we mochten appels snijden en roeren in de kom...en natuurlijk proeven!

Tijdens het project rond techniek werkten wij in de klas vooral rond touwen en allerlei technieken die je met touwen kan doen zoals: weven, borduren, vlechten, ....   Daarnaast speelden we spelletj

Spelen met ballen en ballonnen! (kleutergroep 4)

Op 19 maart brachten we een bezoek aan het Concertgebouw van Brugge. We volgden een repetitie van een echt orkest mee!

N.a.v. het thema "ruimte" werd een broebelbeest (buitenaards wezen uit klei) gemaakt.

 

In kleine groepjes worden de getallen tot 100 en de maaltjes ingeoefend.

Tijdens het project techniek maakten de leerlingen een waterraket!

Op het einde van ons thema "Dino's" was er hoekenwerk!

Thema Italië! 

Enkele foto's uit de start van het godsdienstthema "dragen en gedragen worden".

In de sporthal van Tielt namen de leerlingen deel aan Kronkeldiedoe! Geniet van de foto's! Voor de leerlingen uit het ander groepje, even bij de foto's van juf Francesca kijken.

 

Dit jaar werkten we rond het thema 'Italië' tijdens de voorbereidingen voor het carnavalfeest op school.  We werkten vooral rond pizza' s en maakten een pizzawinkel in de klas, rond maskers waar de

vieren van enkele verjaardag in de klas.

tijdens het thema boten maakten we kennis met allerlei soorten boten: zeilboot, motorboot, sleepboot, vrachtschip, cruiseschip, kano, rubberboot, roeiboot, ......  De kleuters konden met allerlei m

Een hele week lang staken we de handen uit de mouwen. Met boormachines, schuurmachines, soldeerbouten, hamers, spijkers, ... gingen we aan de slag.

Verhaaltje: Welterusten kleine beer...

tangram

goudvisjes in onze klas

Vanaf nu kunnen we bijna maandelijks een bezoek brengen aan de bib. Zo worden de kinderen gestimuleerd om ( meer ) te lezen.

Wie houdt niet van een goed verhaal?

Hieperdepieperdepiep! Juta is 10!

Japse is 10 geworden! Proficiat!

Carnaval 2018

We mochten samen met het 6de leerjaar kennis maken met de wereld van kunststoffen en plastic. De beurs ging door in Tielt, waar we uitleg kregen van verschillende standhouders.

Voor gedichtendag maakten we kennis met 'stiftgedichten'. Gedichten die verstopt zitten in een krantenartikel. Enkel wegvegen wat je niet nodig hebt... en je hebt een gedicht.

Carnaval in kleutergroep 4

Wintervoer maken voor de vogels.

Nu en dan kunnen de kleuters zelf beslissen rond welk thema we in de klas werken.  Ze kozen deze keer voor het thema 'dinosaurussen'.

De laatste weken voor de kerstvakantie werkten wij rond het thema Kerstmis en maakten we ook een nieuwjaarsbrief in de klas.

Prachtige resultaten... met af en toe zwarte snoetjes...

Verkenning van het thema in groepjes.

We knutselden een bijzonder werkje in mekaar voor onze mama's en papa's!

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Fantastisch! Sneeuwpret op school! Echt bijzonder!

De sint kwam op bezoek met de moto.

De ruzie-oplosser en de afspraken op de speelplaats hebben we samen ontwikkeld.

Een fijn slot van een mooi project.

Ons oudercomité poseerde om de kaarting aan te kondigen.

We zijn blij om op zo'n ploeg vrijwilligers te kunnen rekenen!

We kwamen samen met de school om het project op te starten.

We leren samen ruzie oplossen.

 

Er kwam veel volk naar onze dauwtrip!

Een fijne wandeling en een lekker ontbijt.

Op de dag van de jeugdbeweging kwamen velen in uniform naar school!

Nu en dan komen we samen met de hele school. 

Er komen veel onderwerpen aan bod.

De mensen van de opvang kregen een pluim!

LEKKER !

Sinterklaas bracht ook dit jaar een bezoek aan onze klas. Hij wist heel wat te vertellen over de leerlingen.

Samen met het eerste leerjaar deden we aan hoekenwerk. De leerlingen doorliepen de 20 verschillende hoeken.

Met het tweede leerjaar bezochten we de tentoonstelling HILL 17, een tentoonstelling over Wingene/Zwevezele tijdens Wereldoorlog I.

Tijdens de herfst maakten we met klei een bladafdruk!

Leven in de brouwerij....

Op bezoek in het rusthuis!

Pret of ellende ?

Zwarte pieten in de klas!

We mochten met de klas naar de tentoonstelling. We kregen een interessante rondleiding en mochten nadien beeldjes maken.

Samen in de zon...

We kleven alles op!

Verven met de handen.

Stickers kleven.

De natuur ervaren.

Leren over de herfst.

We knutselen er op los.

Sfeerbeelden van het al spelend leren.

Tijdens de voorleesweek komen de kinderen van het vierde leerjaar een verhaal vertellen in de klas, dit jaar in het thema van Sinterklaas.

Tijdens het thema Sinterklaas en Zwarte Piet werkten we ook weer eens samen met de kinderen van het eerste leerjaar.  In onze klas konden we o.a.

Naar aanleiding van het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet werkten we in de klas enkele dagen rond dit thema, we knutselden werkjes om de klas te versieren, maakten een tekening voor een verjaar

Hij kwam, hij kwam.... en we waren zo blij...

In de godsdienstles leerden we over conflicten.

Welke conflicten kunnen er zijn? Welk oplossingen bestaan er om positief om te gaan met een conflict?

Het 3e en 4e leerjaar leerden korte spelletjes om in de speeltijd met elkaar te kunnen spelen.

Samenwerken in groepjes : taal, wiskunde en W.O.

We brachten een bezoek aan de tentoonstelling Hill 17 in Zwevezele en maakten kennis met het leven tijdens WOI en hoe onze streekgenoten dit beleefden.

In het W.O.-thema "Boskriebels" zijn we muzisch bezig geweest!

En toen...kleurde de zon rood!

Tijdens de verkeersles leerden we hoe we voorrang moeten geven. Op de speelplaats konden we oefenen.

Tijdens het eerste taalthema zochten we informatie over één van zijn schilderijen. We maakten een presentatie en gaven die aan de klas.

We tekenden ons zelfportret met behulp van de spiegel. De foto's gebruikt de meester om ons voor te stellen op het takenbord.

In september mochten we zoals alle andere klassen op sportdag.

Geniet van de foto's

Zalig herfstweer om in de zandbak te spelen, bezoek aan het bos, de paddenstoelen in de klas en het hoekenwerk met de 3de kleuterklas.

We werken met klei!

In onze klas zijn er 6 kinderen lid van de scouts!!!

Dinsdag 24 oktober bezochten we Bulskampveld. Eerst brachten we een bezoek aan het dakterras, waar we een spel speelden. Toen bezochten we de tentoonstelling over Zwam, de paddenstoel.

om de overgang naar het eerste leerjaar wat gemakkelijker te maken werken wij gedurende het schooljaar een aantal keren samen met de juf en de kinderen van het eerste leerjaar.  Hierbij zijn in bei

Na het bezoek aan het bos konden de kleuters kiezen waarover ze wat uitgebreider wilden werken en vertellen in de klas.  Ze kozen voor de dieren in het bos.(o.a.: uil, konijn, egel, eekhoorn, ....)

Het is altijd fijn als onze oud-leerlingen nog es op bezoek komen.

Ze kennen de gevoelsdoos (boos/blij/bang/verdrietig) ook nog ...én ze kunnen mooie gekke bekken trekken ;-)

We zijn altijd blij als onze oud-leerlingen nog es op bezoek komen.

Ook zij kunnen gekke bekken trekken...én ze kennen de blij/bang/boos/verdrietig -snoeten nog zéér goed ;-)

Wij klimmen en klauteren op een bewegingsparcours in de klas. Het is leuk in het sprookjesbos!

We spelen en werken in de hoeken.

Die worden aangepast binnen het thema.

We hebben ook steeds een "aanbod" aan onze grote én ronde tafel.

We proeven lekkere champignons!

Onze eerste bosuitstap was super leuk!

We zochten naar bodemdiertjes, kwamen een kikker tegen en we maakten een kunstig boswerkje met bosmateriaal!

Super!

13/10: uitstap bos

bos

We gingen op vrijdagnamiddag 13/10 naar het bos

We gingen op uitstap naar het bos.

We bekeken daar ook de tentoonstelling van ZWAM;de paddenstoel.

naar aanleiding van de week van het bos gingen wij op speurtocht in het bos.  We zochten vooral naar dieren die in het bos leven maar vonden er ook allerlei anderen dingen.

we werkten in de klas rond 'vriendjes zijn' en daarbij stonden kikker en zijn vriendjes centraal.  We maakten nader kennis met kikker en zijn beste vrienden eend, haas, varkentje, beertje en rat.

in de derde kleuterklas mogen wij ook naar het zwembad waar wij vooral spelletjes doen om goed gewoon te worden aan het bewegen in het water, onder water gaan, ......  Dit zijn beelden uit de tweed

nog enkele sfeerbeelden uit de klas: afwerken thema fruit en ook even rond Nellie en Cezar n.a.v. de culturele voorstelling.

in september vierden we nog de verjaardag van Mathis die jarig was in augustus en in oktober de verjaardag van Amber.

Hieperdepieperdepiep! Hoera! Tiany is 9 jaar!

Meten in de klas : werken rond de gewichten. Kg - 1/2 kg - 250 g - 100 g

Een mini-project met 3 en 4 rond afval

Donderdag 5 oktober was er vrij hoekenwerk. Dit hoekenwerk kadert niet in één of ander thema. De bedoeling is om het systeem van doorschuiven tijdens het hoekenwerkcircuit aan te leren.

Meten is weten : inhoudsmaten

Dansende namen

Muzische activiteiten in ons W.O.-thema

We kregen een prachtige voorstelling en konden nadien even samen op de foto.

Zoals elk jaar gingen wij met de derde kleuterklas op sportdag. (halve dag!).  We konden daar weer allerlei leuke dingen doen.

In augustus waren een paar kleuters jarig en die wilden we natuurlijk nog vieren in de klas.  Joulia was reeds jarig op 4 september en dus mochten we al vlug feest vieren!

tijdens de eerste dagen van een nieuw schooljaar gaan wij op verkenning in de klas en leren we het materiaal en de nieuwe vriendjes van de klas kennen.

We leren gevoelens herkennen en benoemen.

Op het digitale bord kijken we naar een film over ons thema.

We eten gezellig samen ons stukje fruit op.

We gaan samen op reis met het vliegtuig...

We zien op onze speelplaats een indrukwekkende regenboog.

We gaan sporten in de gele zaal. Samen bewegen en ons lichaam leren kennen.

Dinsdag 19 september was er onze jaarlijkse sportdag. De sportdienst van Wingene en de sportleerkrachten zorgden voor een ruim aanbod van sportactiviteiten.

Op 13 september 2017 vierde onze school de dag van de sportclub.

Alle kinderen die in een sportvereniging zitten mochten in hun sportkledij naar school komen.

Een leuke en sportieve dag in sporthal 'De Zwaluw' in Zwevezele. Dans, basket, tennis, hindernissenparcours, parachute, trampoline, ...

Ziehier onze sportieve outfits! Prachtig!

Zo doen we dat! We herhalen de leerstof en meten in de klas!

Een frisse, nieuwe start!
 

Spreekles thema 1 : welk dier ben ik? Door gepaste vragen te stellen komen de leerlingen bij het juiste dier.

Dinsdag 12 september werd het niveaulezen opgestart! Onze vele leesleiders helpen de leerlingen!

De klassen van het tweede leerjaar tot en met het vierde leerjaar zijn gestart met niveaulezen. Dit wil zeggen dat ze twee keer per week in een klein groepje oefenen op hun niveau.

Muzische activiteit september :

Thema 2

Activiteit 4

Welkom in onze klas!

Godsdienstthema 1 : Ik voel mij vandaag zo..... (blij, bang, boos, verdrietig, jaloers, trots).

De eerste schooldag werden we verwelkomd op school door leden van het oudercomité. Ze boden een jojo aan die nog wat deed denken aan de vakantie. Als je er mee speelt, branden lichtjes.

Met de fiets en de trein naaar Oostende. De afsluiter van een geslaagd schooljaar

Fijne vakantie iedereen!!

voor de kleuters van de derde kleuterklas betekent het einde van dit schooljaar ook het einde van hun kleutertijd.  Volgend jaar zetten ze de stap naar de lagere school.

Tijdend de laatste week mochten we samen met het zesde leerjaar van verschillende sporten proeven in de Expo van Kortrijk. Velen kregen een medaille nadat ze 10 of meer sporten uitprobeerden.

Zwemmen met kledij is heel lastig, dus weten we wat we moeten doen als we per ongeluk met kleren in het water zouden belanden.

Ook de papa's werden niet vergeten dit jaar. We maakten Pickles voor bikkels en ontwierpen ons eigen etiket.

Voor moederdag maakten we een mooie bloem. Samen voor de foto werd het een mooi boeket.

Tijdens de stageweken van juf Loena werkten we rond EHBO

Naar aanleiding van enkele lessen over het kraterfront tijdens de eerste wereldoorlog, maakten we onze eigen Guernica in de stijl van Picasso.

De laatste weken vierden wij nog de verjaardag van kleuters die jarig zijn in de grote vakantie.

nog een paar dagen en dan is het vakantie maar we tonen toch nog eens onze talenten in de klas: tekenen of bouwen, klimmen of iets maken met o.a.

We maakten deze voormiddag een uitstap naar de Volkssterrenwacht Beisbroek. Super leerrijk!!

 

Enkele werkjes maken samen met een leerling van het 1ste leerjaar.

Deze namen hun peter- of meterschap ter harte.

tijdens de laatste weken in de derde kleuterklas hebben we nog wel wat werk te doen:  er zijn nog een paar 'moet'- werkjes als voorbereiding op het eerste leerjaar, we moeten nog verschillende teke

De voorbije dagen was het heel warm en we gingen dan ook wat verkoeling zoeken met waterspelletjes.  Er waren verschillende watertafels met waterspuiten, waterballonnen, waterspeelgoed, ....

nog enkele jarige kleuters die we samen mochten vieren in de klas met steeds een heel lekker traktaat!  Bedankt mama's!!

Tijdens het expleuterproject werken de kleuters van de derde kleuterklas samen met het eerste leerjaar, zo maken de kleuters al eens kennis met de juf, de werking en de klas in het eerste leerjaar.

We deden een poging om een aardbeisnoepje te maken in de klas.

De vorm is mislukt ... de smaak daarentegen ... was overheerlijk!

Proficiat aan alle papa's!

We maakten een constructie van aluminiumdraad met gipsverband omheen.

Alles kreeg mooie, passende kleuren.

Met ecoline een origineel insect verzinnen...

Voor onze allerliefste mama's maakten wij een kunstwerk. We schilderden een passe-partout in karmijnrode ecoline. Daarachter kwam dik tekenpapier waarop we 2 tekeningen maakten.

Een heel fijne dag in Bellewaerde!

Zaterdag 29 april was het dan eindelijk zover. 16 jongens en meisjes van onze klas deden hun Plechtige Communie in het kerkje van Wildenburg. Dat hebben ze schitterend gedaan! Van harte proficiat.

De 1ste graad werkte in hoekenwerk rond het thema 'bouwen'.

Dinsdag 18 en woensdag 19 april trok het derde leerjaar op tweedaagse naar Brussel. Geniet van de vele foto's!

We bekijken het eens van dichtbij ...

We leren spelend in de hoeken.

Sinterklaas op bezoek.

Rollebolle, gezond bewegen.

Wij deden mee!

We trokken naar de grote sporthal om er samen gezond te bewegen...

We keken naar een voorstelling van theater Wortel.

Knuffels naschilderen, waarnemen, voelen, ...

Op voorstel van de kinderraad was er kerstontbijt op school... Onze klas deed graag mee!

Werken rond kerstmis...

Op bezoek naar het bejaardentehuis.

We poetsen onze tanden...

Onze klasgroep op de foto.

Fruit een gezonde buit!

Leren poseren... niet altijd even gemakkelijk...

Je kon ruiken, voelen, proeven dat de lente in het land is.

De brandweer kwam mee oefenen naar onze school.

We vierden mee met de hele school!

Priester Rik kwam op bezoek in onze klas. Hij had een beeld mee waarover hij vertelde.

Samen met het eerste leerjaar werkten we het thema bouwen uit! Op het einde was er voor de leerlingen een hoekenwerkcircuit.

Hier nog enkele sfeerbeelden van carnaval op school.

Schrijver Luc Embrechts kwam vertellen over zijn boeken in de tweede graad. Zijn bekendste boeken zijn de reeksen 'vampierzootje' en 'uitvinderszootje'. 

We maakten een afscheidscadeau voor juf Delphine. Met Zentangles, het tekenen van patronen met een zwart stiftje, versierden we bloemen en woorden die bij haar pasten. 

pyjamadag

We bedankten juf Delphine voor de leuke en leerrijke maanden met lekkere taart

In de lente komt alles weer tot leven in de natuur en is er ook veel nieuw leven, zo ook bij Jules.  Daar werden 8 lammetjes geboren de voorbije weken.

Schrijfster Moniek Vermeulen op bezoek, een uitstap naar de bibliotheek en onze paasboom in de klas.
 

Op vrijdag 17 maart trokken we onze pyjama niet uit. We kwamen in onze nachtkledij naar school om de actie van Bednet te steunen.

Met de Europakoffer die we ontleenden bij de provincie, ontdekten we alles over de Europese Unie.

Nadat we het schilderij 'de ijsvogels' van Emile Claus bekeken hadden, maakten we met kleid onze eigen ijsvogels.

De klas van juf Joke stelde het project van Broederlijk Delen voor.

's Morgens was er voor de lagere klassen een groot ganzenspel.

's Middags aten we voor 't laatst samen frietjes in de oude refter.

In de namiddag was er een vrij podium.

's Morgens was er voor de lagere klassen een groot ganzenspel.

's Middags aten we voor 't laatst samen frietjes in de oude refter.

In de namiddag was er een vrij podium.

Schepen van onderwijs Hedwig Kerckhove kwam alle leerlingen feliciteren met de nieuwe school.

Kinderburgemeester Madelief verklaarde op 14 februari de speelplaats voor geopend.

Onze klas had 2 danseresjes op  het vrij podium. En welke? Werkelijk TOPdanseresjes!! Joni en Margaux.

Shari uit het 5e deed dat uiteraard ook prachtig!

Onze muzische verwerking van het thema. De kinderen kiezen een opdracht die past bij hun talent.

In de klas werkten we rond het thema 'superhelden' binnen het thema Carnaval.

Even zot doen...
 

Een New Yorkse huizenrij tekenen en schilderen als echte architecten...

In Brussel bezochten we de dino's...in klas was er hoekenwerk over dino's...

Hier vind je foto's van onze tweedaagse uitstap naar Brussel!

Hier vind je foto's over onze tweedaagse uitstap naar Brussel!

Hier vind je heel wat foto's over onze tweedaagse uitstap naar Brussel!

Hier vind je heel wat foto's over onze tweedaagse uitstap naar Brussel!

Als er een kleuter jarig is wordt dit natuurlijk gevierd in de klas: we zingen verjaardagsliedjes, de jarige kleuter kiest een verhaal om te vertellen en brengt een lekker traktaat mee!

Dit thema werd ook door de kleuters zelf gekozen, ze brachten zelf een heleboel instrumenten waarmee we veel spelletjes konden spelen, we luisterden ook naar een muzikaal verhaal van Peter en de wo

Van het thema olifanten gingen we over naar Elmer, de kleurenolifant en vandaar werkten we nog enkele dagen rond de kleuren.

Dit thema kozen de kleuters zelf, we gingen van start met giraffen, daarna kwamen de olifanten aan bod.

Werken met ecoline en een rietje.

Vergeet vooral je fantasie niet!

Muzische beleving : 3 muzikale meisjes!

Sportactiviteit in de sporthal van Tielt van SVS samen met het 2de leerjaar.

Speelse handen, schaduwfiguren en wafelbak.

Donderdag 12 januari rden we met de bus naar de sporthal van Tielt. SVS had voor ons een leuke, sportieve voormiddag georganiseerd.

De leerlingen uit het zesde leerjaar verkleden zich in een stuk fruit. 

Sinterklaas

Wij hebben flink geknutseld...

De laatste dag voor de kerstvakantie trokken we onze mooiste kleren aan voor het kerstontbijt en kerstviering.  We hadden ook nog wat tijd om in de klas te spelen.

Gezellig kerstontbijt in de klas met als afsluiter een muzikaal pak.

Knutselen en spelletjes rond Kerstmis.

De laatste dag voor de kerstvakantie begon met een lekker kerstontbijt. Op initiatief van de kinderburgemeester Madelief en de kinderraad werd een plan uitgewerkt.

De laatste dag voor de kerstvakantie is er een leuk en heerlijk kerstontbijt gepland.

December= kersttijd. Met de leerlingen maakten we kerststukjes.

Op zaterdag 10 december trokken de vormelingen door Wingene. Ze gingen van deur tot deur om bewaarbaar voedsel op te halen bij de mensen.

We zijn al enkele maanden aan het uitkijken naar de uitbreiding van onze school. Nu de aannemer aan het afwerken is, groeit het verlangen om dit gedeelte in gebruik te kunnen nemen.

Zoals elk jaar kwam de Sint naar onze school en natuurlijk ook even in de klas.

Enkele dagen voor en ook na het bezoek van de Sint werkten wij in de klas rond het thema 'Sinterklaas en Zwarte Piet'.  Met o.a.

Bezoek van Sinterklaas aan de kinderen van het tweede leerjaar.

Enkele foto's van het klasdoorbrekend hoekenwerk (samen met het eerste leerjaar), van het Land van Calcimus en van de slotdag van ons schoolproject. 

Experimenteren

Dit jaar kwam de sint met de helikopter naar school. Het was indrukwekkend om te zien dat de sint zoveel moeite had gedaan om ons te bereiken.

Bij de start van de advent kwamen we samen met alle lagere klassen. De klas van meester Kris bracht het verhaal van Robby dat ons armoede beter leert begrijpen.

Tijdens het project Fit en Gezond werkten we in groepjes aan hoekenwerk. In één van de hoeken kregen we de opdracht een groente- of fruitsoort van naderbij te gaan bekijken.

Op donderdag 1 decmeber kregen we niet alleen bezoek van de Sint en zijn Pieten maar ook van juf Melanie (stagiaire). We doken onder in de wereld van de draken.

Ook het zesde leerjaar kreeg een klasbezoekje. Niet van de Sint, die had het veel te druk met de kleintjes, maar wel van twee van zijn gekste Pieten! En dat we er van genoten hebben :-)

De Sint kwam ons deze keer vanuit de lucht bezoeken en de Pieten kwamen naar onze klas om de boel op stelten te zetten.

Ook dit jaar kwam de Sint met zijn Pieten naar onze school en dan nog wel met de helikopter!

Nog foto's van het voorbije project.

Tijdens het project leerden we niet alleen heel veel over gezonde voeding en hoe belangrijk bewegen is, maar we deden ook boodschappen en maakten een recept klaar rond één bepaalde groente of fruit

Op 25 november werd ons project Fit en Gezond passend afgerond.

Iedereen was verkleed... en de uitdagingen werden meer dan gehaald.

Proficiat aan iedereen.... volhouden nu...

Oudleerling Michael Vanthourenhout kwam tijdens ons project Fit en Gezond op bezoek.

Tijdens het projectslot keken we samen of we geslaagd waren voor onze uitdagingen van Frisse Fitte Fabio.

Michael Vanthourenhout -  oud-leerling  - op bezoek in onze school.

We hebben ons verkleed als fruit of groente

In het thema fit en gezond trokken alle kleuters naar de sportzaal voor een voormiddag sporten.

In het kader van het project Fit en Gezond brachten we op woensdag 23 november een bezoekje aan de Okay.

Wat je bij ons allemaal kon zien...

Sfeer in de les bewegingsopvoeding.

Even poseren.

Een kijkje in de puzzelhoek.

Naast de school was men asfalt aan het gieten. Wij konden dit bekijken.

Een lesje rond werpen.

We zien en proeven de regenboog.

We bezochten de kwekerij van champignons.

In de les bewegingsopvoeding werkten we met kranten.

Week van het bos.

Een leuk beeldje... zwemvliezen in onze klas.

Een appeltje eten.

Samen leren in hoeken.

In de les bewegingsopvoeding werken we met hoepels.

Naar het zwembad met onze ouders

In onze klas leren we al spelend...

We maakten met het derde en het vierde leerjaar in de lessen muzische vorming een plattegrond uit klei

judo-initiatie

Dinsdag 13 september 2016

een leuke zwemactiviteit met de mama' s en papa' s!

Axel bracht slakken (huisjesslakken) mee naar de klas en die werden uitvoerig bekeken en besproken.

Op maandag 12 september trokken we met z'n allen naar de sporthal om te sporten.

Project FIT en GEZOND

Muzische opvoeding

Het bos in oktober

Metend rekenen

Metend rekenen

Appels plukken

Meten in de klas.

Onze jarigen!

Vervolg van het hoekenwerk

Sportdag

Op vrijdag 18 november werden alle grootouders van onze kleuters uitgenodigd naar de Tuimelaar. Schepen Lieven Huys heette hen welkom.

Op vrijdag 18 november werden alle grootouders van onze kleuters uitgenodigd naar de Tuimelaar. Schepen Lieven Huys heette hen welkom.

Samenwerking 1ste en  2de leerjaar

klasoverschrijdend: 1ste en 2de leerjaar

Klasoverschrijdend hoekenwerk (eerste en tweede leerjaar) tijdens het project "Fit en gezond".

In onze school werken we met alle klassen aan het project Fit en Gezond. Het toneeltje van de familie Sloom was het startschot. Sindsdien zijn er heel wat uitdagingen waar we samen voor gaan.

Tijdens ons project "Fit en gezond" maakten we in klas gekke fruitmannetjes!

Op zondag 30 oktober organiseerde de school samen met de pastorale eenheid en het gemeentebestuur de 3-jaarlijkse jachtfeesten. Na de viering was er een jachtmaaltijd.

Maandag 24 oktober trokken we naar Bulskampveld. In de voormiddag bezochten we het vogelopvangcentrum, in de namiddag trokken we, met een natuurgids, het bos in.

Het 1ste leerjaar en 3de kleuter kwamen samen om opdrachten te maken rond het thema 'Herfst'.

Herfstwandeling maken, afdruk van een stam nemen, paddenstoelen bewonderen, zelfs bruine kikkers spotten... :-)

Nadat we eerst het werk van Piet Mondriaan bekeken, gingen we zelf aan de slag!

Dag 3: Wandeling Turkije aan de Leie 

Dag 3: Wakker worden en popsongworkshop.

Dag 2: Met de tram en te voet onderweg. Avondeten. Inleiding film rond vriendschap.

Dag 2: Museum voor Schone Kunsten.

Dag 2: Ontbijten en het gerechtsgebouw.

Dag 1: De bootjes van Gent

Dag 2: Kinderrechtenwandeling en Turkse pizza

Dag 1: Het STAM, 

Bezoeken: gerechtshof, MSK, Belfort... en zoveel meer

We trokken naar Gent en ontdekten de binnenstad.

En nog zoveel meer moois ...

Tijdens onze eerste dag mochten we proeven van de stad in al haar glorie!

Op dinsdagnamiddag zijn er muziche lessen voor het  1ste en 2de leerjaar. Een werk van kunstschilder Herni Matisse beschouwen en creëren, in een ander groepje werd aan beweging gedaan.

De Politie kwam voor de jaarlijkse fietscontrole en steevast krijgen wij dan een les 'veilig oversteken op het zebrapad' aan onze school.

Tijdens de spreekles moesten de leerlingen gerichte vragen stellen om tot het te zoeken dier te komen.

met stoepkrijt werd tijdelijke kunst gemaakt!

Een leuk rekenspel om de getallen tot 20 te herhalen.

Op dinsdag en vrijdag is er niveaulezen. De leerlingen lezen onder leiding van een leesleider / leesouder / leeshulp aan de aangeboden leesteksten.

Onder een stralende zon beleefden de kinderen een fantastische dag! Met dank aan de organisatoren van deze sportdagi

De leerlingen lezen in verschillende groepjes aan A-teksten, B-teksten en C-teksten (lezen op hun niveau). 

Fotoshoot bij het begin van het schooljaar!

Traditiegetrouw verwelkomde het oudercomité de kinderen met een kleine attentie. Dit jaar koos men heel bewust voor een gezonde start.